Repair Café Zuidlaren

Repair-Café Zuidlaren

Details
Woensdag 19 mei 2021 tussen 09:00 en 11:00
Over 3 weken
Brigadelaan 50, Zuidlaren
Terugkerende activiteit
Elke 2 weken op woensdag tot en met 7 oktober 2021

Repair Café Zuidlaren en de corona crisis 

 

Net als bij zovele ondernemingen in Nederland is vanwege Covid-19 het Repair Café Zuidlaren gesloten vanaf 16 maart 2020. Wel hebben de vrijwilligers regelmatig even contact via de telefoon of via de mail. 

Het Repair Café Zuidlaren wordt gedraaid door zo’n 15 vrijwilligers uit de omgeving van Zuidlaren die de pensioengerechtigde leeftijd ruimschoots zijn gepasseerd. Allemaal fitte, energieke en handige vrouwen en mannen die nog veel kunnen en willen betekenen voor de maatschappij. Ook werken een aantal cliënten van Lentis mee, die graag weer zouden willen starten, het Repair Café is immers gevestigd in de ‘woonwijk Lentis’ in het gebouw het Werkplein E25, achter het werkproject de Fietsenmakerij.

 

Afgelopen week hebben we als Repair Café Zuidlaren echter moeten besluiten dat we niet de benodigde afstand van anderhalve meter in acht kunnen nemen bij de ontvangst en de reparatie van de defecte spullen. Maar probleemoplossend en actief als de mensen van het Repair Café zijn, hebben we een hele mooie passende oplossing bedacht. 

 

Heb je iets te repareren, dit kan kleding zijn, defecte elektronische apparaten of iets van hout, dan kun je bellen met Eltjo Lubbers telefoonnummer 

06-20406501, elke woensdagmorgen tussen 09.00 en 11.00 uur. 

Zij sturen de aanvraag door naar één van de vrijwilligers, die vervolgens contact opneemt met de aanvrager. De vrijwilliger maakt afspraken met de aanvrager, formulieren worden ingevuld en deze vrijwilliger handelt de reparatie verder af.

De te naaien kleding dient gewassen en de elektrische apparaten en de houten spullen dienen schoon aangeleverd te worden uiteraard.    

Bovenstaande zal ingaan vanaf woensdag 7 oktober 2020.

 

 

 

 

Over de organisator
Repair-Café Zuidlaren
Over Repair Café ZuidlarenVanaf 20 februari 2019 is het Repair Café Zuidlaren geopend. We starten met 14 vrijwilligers voor het herstelle...... Lees meer