BuurtBrink.nl

Inloggen of inschrijven

Aanvalsplan behoud voortgezet onderwijs Zuidlaren wereldkundig

  • 1 reactie


Vandaag - dinsdag 3 september - maakt Volgbaar Onderwijs haar idee├źn over het behoud van voortgezet onderwijs in Zuidlaren wereldkundig. Daartoe is een startnotitie aan de gemeenteraad en het gemeentebestuur gestuurd. De notitie omvat een plan van aanpak tot november 2019. Dan moet er een beeld zijn van de haalbaarheid en moeten beslissingen worden genomen. De startnotitie is nu voor iedereen te downloaden van de website van het ouderplatform. 

Volgbaar Onderwijs is begonnen met het voeren van de eerste verkennende gesprekken (zie notitie). De inzet is een school die verbonden is met en past bij de Zuidlaarders en inwoners van omliggende dorpen. Naar ons idee is het de afgelopen jaren op dit punt misgegaan, misschien wel als gevolg van effecten van de omvorming van het Zernike College. Wij gaan er van uit dat met een goede verbinding met Zuidlaren er weer prima voortgezet onderwijs op te bouwen is, tot in lengte van dagen. Zo kan Zuidlaren ook haar centrumfunctie op sterkte houden en een aantrekkelijke woonplaats zijn voor gezinnen met kinderen. 

We roepen mensen, bedrijven en organisaties die dit een belangrijke ontwikkeling vinden op om zich op Buurtbrink aan te melden. Hier zijn de ontwikkelingen via dit soort berichten te volgen. Als men de belangstelling , nodigen wij mensen uit als betrokken bij dit initiatief en kunnen we in contact blijven. Want ook met ouders en anderen in de lokale samenleving zal gesproken worden. Zo krijgt Volgbaar Onderwijs gevoel bij het belang en het draagvlak in het dorp en de omgeving. Als er mensen zijn die ook iets anders denken te kunnen betekenen, dan horen we dat uiteraard graag. 

Voortgezet Onderwijs in Zuidlaren is overbodige luxe: Er is meer dan genoeg keus in de buurt. Afstanden spelen geen rol. Er zijn ook gewoon te weinig kinderen. Zuidlaren wordt er echt niet minder aantrekkelijk door voor gezinnen om (in de buurt) te gaan wonen.
1 stem Verlopen
Deel dit bericht!

Reacties

VN panel media beheer
4 september 2019

Volstrekt niet mee eens

Voortgezet Onderwijs in Zuidlaren moet blijven, zodat leerlingen dicht bij huis kunnen leren.
De afstand om naar school te reizen, telt dubbel; je moet ook weer naar huis. Tweemaal ben je tijd kwijt en dat is best belastend als leerlingen 5 dagen naar school moeten.
De keuze voor voortgezet onderwijs is in regio beperkt.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.