Buurtbrink.nl

Inloggen of inschrijven

Grote stoomdag bij De WachterOp zaterdag 21 september is het bij De Wachter weer allemaal stoom wat de klok slaat.

De machinisten gaan de vele werkbare stoommachines van De Wachter vol onder stoom brengen. 

Museum De Wachter heeft een unieke en zeer grote en uitgebreide collectie van een 14- tal stoommachines en kan daarom ook een Stoommuseum worden genoemd.

Zo zijn o.m. te bewonderen een grote liggende compound-stoommachine (Bj. 1895), een middelgrote ééncylinder stoommachine (Bj. 1900), een ééncylinder expansiemachine (Bj. 1890), een grote staande compoundmachine (Bj.1925) en meerdere machines.

Ook worden de Stoomlocomobiel (Bj. 1930 fa. Marshall), evenals een Stoomtractor nabij de parkeerplaats onder stoom gebracht.

De unieke en enig in zijn soort zijnde Stoomraderboot, De Jonge Wachter, ligt vanaf 10.00 uur volledig onder stoom op de eerste passagiers te wachten voor een tochtje. Voor deze dag is een speciale vaarprijs van toepassing.   

Stoommuseum De Wachter heeft ook een bijzonder grote collectie miniatuur stoommachines, deze zijn alle, voor zover mogelijk, werkend te bewonderen.

De machinisten van de Wachter zullen graag de in werking zijnde machines demonstreren en de bezoekers van alle informatie willen voorzien.

De ervaring met voorgaande stoomdagen heeft geleerd, dat veel echte stoomliefhebbers hierop afkomen.
Maar natuurlijk zijn ook andere bezoekers welkom in museum De Wachter. Er zijn nog diverse andere activiteiten.
Bij voldoende wind maalt de molen graan. Er wordt versgebakken brood uit de steenoven verkocht en de olieslagers slaan lijnolie. Ook is de tentoonstelling “van vlas tot linnen en lijnolie” nog te bekijken. In het gebouw Dieks Dele zijn er nog meer dingen te zien zoals klompenmakers, smeden en de houtzagerij. Op de tentoonstellingszolder zijn er o.a. diverse muziekinstrumenten te zien en te horen.
 Museum De Wachter is van 10.00 tot 16.30 uur geopend. Meer info op www.dewachter.nl

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.