BuurtBrink.nl

Inloggen of inschrijven

‘Gezond en Fit ouder worden’ zoekt vrijwilligers

6 januari 2020

  • Hulpvraag
  • Nog 42 dagen om te reageren
  • Thema: Zorg en Welzijn

Vindt u het leuk om senioren in Eelde – Paterswolde te stimuleren om actief en gezond te blijven leven? En wilt u hen willen helpen om meer sociale contacten op te doen? Meld u dan aan als vrijwilliger voor het project ‘Gezond en Fit ouder worden’ via

‘Gezond en Fit ouder worden’ is de opvolger van Sociaal Vitaal. Het project is bedoeld voor senioren tussen de 69 en 75 jaar in Eelde-Paterswolde en Eelderwolde. Het project richt zich op ouderen die willen werken aan hun fitheid, graag energieker in het leven willen staan en meer sociale contacten willen opdoen. ‘Gezond en fit ouder worden’ bestaat uit een fitheidstest op dinsdag 25 februari. Op basis daarvan volgt een beweegprogramma op maat.

Vrijwilliger bij ‘Gezond en Fit ouder worden’

Als vrijwilliger helpt u tussen 27 januari en 7 februari bij het afleggen van een aantal huisbezoeken. Tijdens dit bezoek geeft u ouderen meer informatie over het project en helpt ze bij de aanmelding. Ook kunt u ondersteunen bij de fitheidstest op 25 februari. Alle inwoners tussen de 69 en 75 jaar ontvangen begin januari een brief waarin het huisbezoek wordt aangekondigd. Via het bijgevoegde reactieformulier kunnen zij aangeven wanneer zij een huisbezoek niet op prijs stellen.

‘Gezond en Fit ouder worden’ wordt georganiseerd door Sociaal Team Vries, Sport Tynaarlo en Sport Drenthe. Er wordt samengewerkt met fysiotherapeuten, huisartsen, sportaanbieders en ouderenorganisaties.

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.