BuurtBrink.nl

Inloggen of inschrijven

vacature Maatschappelijke begeleider Vluchtelingenwerk Tynaarlo

4 november 2019


Maatschappelijke begeleider - vrijwillig           

Vluchtelingen die te horen krijgen dat ze in Nederland mogen blijven, kunnen beginnen met het opbouwen van een nieuw bestaan. Dat is niet altijd even gemakkelijk in het doolhof dat Nederland heet. Vrijwilligers van VluchtelingenWerk bieden hen daarom maatschappelijke begeleiding.

Aan de hand van een checklist worden alle basiszaken (zoals huisarts, tandarts en school) samen met de vluchteling geregeld. De vluchteling wordt praktisch wegwijs gemaakt in en ge├»nformeerd over de gemeente (loketten, diensten, winkels, verenigingen, activiteiten) en Nederlandse wet- en regelgeving. De vluchteling leert omgaan met zijn eigen financi├źn, post en administratie.

De Maatschappelijk begeleider werkt onder leiding en begeleiding van een beroepskracht en samen met andere vrijwilligers. Een traject Maatschappelijke begeleiding duurt anderhalf jaar, waarbij wekelijks twee tot vier uren begeleiding wordt gegeven aan (het gezin van) de vluchteling.

Functie-eisen
 Voor deze functie zoekt VluchtelingenWerk mensen die stevig in hun schoenen staan; tijd en energie over hebben om vluchtelingen te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan; praktische kennis van de Nederlandse samenleving hebben; goede sociale vaardigheden en interesse/respect voor andere culturen en bereid zijn tot het volgen van cursussen.

VluchtelingenWerk biedt samenwerking met andere vrijwilligers, interne (basis)opleiding en trainingen, reiskostenvergoeding en professionele ondersteuning vanuit de organisatie.

Contact
Tatiana Ockeloen
telefoon 0592 310295

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.