BuurtBrink.nl

Inloggen of inschrijven

Vrijwillige docenten digitale vaardigheden gezocht!

17 maart 2020

  • Aangeboden

Ben jij handig met de computer en vind je het leuk om anderen te helpen? Dan zoeken wij jou.

De bibliotheken van Tynaarlo bieden voor de bewoners van de gemeente twee verschillende cursussen ter verbetering van digitale vaardigheden: Klik & Tik, een cursus voor beginnende computergebruikers, en Digisterker, een cursus waarin mensen leren omgaan met digitale overheidsdiensten. De bibliotheken van Eelde en Zuidlaren zijn voor beide cursussen op zoek naar docenten. 

 

Digicoach Klik & Tik in Bibliotheek Zuidlaren

Als digicoach Klik & Tik help je mensen bij het aanleren van computervaardigheden. Van het aanzetten van de computer tot het typen van tekst. En van het downloaden, opslaan en verzenden van bestanden tot het vinden van de weg op internet. Je leert hen bijvoorbeeld een profiel aan te maken op social media. Dit doe je wekelijks in Bibliotheek Zuidlaren. Ter voorbereiding doorloop je zelf de cursus Klik & Tik.

 

Docenten Digisterker in Bibliotheek Eelde of Zuidlaren

Als docent Digisterker maak je mensen wegwijs in de digitale wereld van de overheidsdiensten. Samen met collega’s verzorg je vier cursusbijeenkomsten in Bibliotheek Zuidlaren of in Bibliotheek Eelde. Ter voorbereiding volg je een training tot gecertificeerd docent Digisterker (één dagdeel). Tijdens deze training leer je onder andere hoe je omgaat met het onderwerp privacy ten opzichte van de deelnemers.

Jij...

  • bent op zoek naar een nieuwe uitdaging;
  • vindt het leuk om met mensen te werken en ze iets te leren;
  • bent handig met computers en internet;
  • bent minimaal 2,5 uur per week beschikbaar. 

 Wij bieden...

  • maatschappelijk betrokken collega’s en een inspirerende werkomgeving;
  • een training tot gecertificeerd docent Digisterker;
  • een gratis bibliotheekabonnement;
  • de mogelijkheid tot het afsluiten van een zorgverzekering met collectiviteitskorting.

 

Enthousiast?

Laat weten dat je graag wilt helpen en mail je reactie naar Jolanda Felix
(). Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen. Bellen kan natuurlijk ook, Jolanda is te bereiken op 06-36516239 (maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00).

 

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.