Buurtbrink.nl

Inloggen of inschrijven

Avondopenstelling Museum De Wachter

Sfeervolle avondopenstelling Museum De Wachter

Na een druk zomerseizoen sluit museum “De Wachter” in Zuidlaren de deuren voor het publiek en gaat de molen in de winterslaap.
Het seizoen wordt op zaterdag 2 november afgesloten met een sfeervolle avondopenstelling. Na het succes in 2018 zal het museum opnieuw sfeervol verlicht zijn.
 Vanaf 17.00 uur is het lekker warm en goed toeven in Museum “de Wachter” in Zuidlaren. Vooral bij de steenoven in de bakkerij beneden is de temperatuur aangenaam en komt de geur van versgebakken lekkernijen je al van verre tegemoet.

De stroom is (deels) uitgevallen, het pad vanaf de parkeerplaats is daarom verlicht met sfeervolle verlichting. In de molen branden de oude olielampen en ook bij de stoommachines en in de olieslagerij is de verlichting anno 1912. 

 

Dit jaar zal ook Dieks Dele ’s avonds geopend zijn. De klompenmakers zijn aanwezig en de smid heeft het vuur in de smidse opgestookt en smeedt het ijzer. 

Ook op de zolder is het museum sfeervol verlicht en spelen het orchestrion en de pianola zoals in vroeger dagen. Het draaiorgel nodigt uit om vrolijke klanken ten gehore te brengen. Daarnaast valt er weer veel te zien over de oude tijden.

 

En ook dit jaar zullen er weer enkele onverwachte gasten in het museum vertoeven. Laat je daarom op een prettige manier verrassen.
 Kom op tijd, want het kon weleens druk worden.

 

De molen is open tot 21.00 uur, de entree is speciaal en maar € 3,50.
Ook de stoomradarboot “De Jonge Wachter” heeft sfeerverlichting en gaat varen voor een kort tochtje met een speciale prijs.
Het is de laatste keer dat Museum “de Wachter” zijn deuren voor het publiek opent in 2019.
 Het winterseizoen wordt gebruikt voor noodzakelijk onderhoud en voor het maken van nieuwe plannen voor het volgend seizoen, dat medio april 2020 begint.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.