Buurtbrink.nl

Inloggen of inschrijven

Boeken- en Platenmarkt Ol Eel (Hemelvaartsdag 30 mei)

Op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei a.s) organiseert de Historische Vereniging Ol Eel voor de achtste keer een grote boeken- en platenmarkt in haar Historisch Centrum aan de Bähler Boermalaan 6 te Paterswolde. De inbreng van boeken, lp’s, singles, cd’s, video’s is ook dit jaar overweldigend. Op de Deel (het voormalige turngebouw) is de boekenmarkt met ongeveer 8.000 nieuw ingebrachte boeken ingericht en in de Hesselinkzaal is de platenmarkt met zo’n3.500 grammofoonplaten, cd’s, dvd’s en dergelijke.  De boeken- en platenmarkt is vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur geopend en de entree is gratis.

De Boeken- en Platenmarkt met de gezellige randactiviteiten wordt om 10.00 uur door Lammie van der Tuuk, manager Bibliotheek Drenthe, geopend. De muziekvereniging Nieuw Leven zal ook hier haar medewerking verlenen. De drie organisaties streven gezamenlijk te komen tot een cultureel centrum. Ook dit jaar wordt speciale aandacht aan de jeugd besteed. Zo is er voor alle kinderen een grabbelton en stokvangen, maar ook een gratis ijsje. De allerkleinsten, of eenieder die zich nog klein voelt, worden op nader te bepalen tijden voorgelezen. Ook dit jaar is er weer een springkussen. Op de boekenmarkt is er een speciale afdeling met kinder- en jeugdboeken. Hiernaast zijn er diverse gezellige randactiviteiten voor jong en oud met de overheerlijke poffertjes van Ol Eel en een gezellig terras.

Dit jaar is er tijdens de Boeken- en platenmarkt tussen 14.00 - 15.00 uur een uniek onderdeel aan het programma toegevoegd. Dit in de vorm van een éénmalige veiling met schilderijen van Roel Bekkering; de boer die schilderde. De veilingmeester van de verkoop van deze schilderijen is niemand minder dan onze burgemeester Marcel Thijsen!  De kijkdagen zijn op de zaterdagen 18 en 25 mei van 14.00 - 16.00 uur in de Notenkraker, Schoollaan 16 in Paterswolde.

Op onbepaalde tijden zullen “De Heeren van T” als straatmuzikanten optreden.

U kunt nog steeds tot vrijdag 24 mei elke woensdag- en vrijdagmiddag tussen 13.30 uur en 16.00 uur uw boeken en platen bij Ol Eel inleveren.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.