BuurtBrink.nl

Inloggen of inschrijven

Thema avond over het Nijsinghhuis Eelde

Op 5 november organiseert Ol Eel een nieuwe thema-avond. Deze keer gaat het over het Nijsinghhuis of ook wel het Oude Gemeentehuis genoemd. Al in de 15e eeuw werd er melding gemaakt van deze borg en werd het gebouw bewoond door onder anderen dominee Menso Alting en de burgemeesters Timmerman en Tonckens. Van 1896 tot 1939 was er in het gebouw het gemeentehuis van Eelde gevestigd. Tot 1971 was het nog steeds eigendom van de gemeente en hebben diverse organisaties van het pand gebruik gemaakt. Juist over deze periode wil Ol Eel graag met u in dialoog gaan en kunnen de deelnemers herinneringen ophalen en delen. Tegenwoordig maakt het pand deel uit van het museum De Buitenplaats.

Agenda: Dinsdag 5 november 2019, 19:30 uur, museumcafé De Buitenplaats, Hoofdweg 76 te Eelde. (Het Nijsinghhuis zelf is deze avond niet te bezoeken).

U kunt zich opgeven via: of door inschrijving in het Historische Centrum van Ol Eel, Bähler Boermalaan 6 te Paterswolde op woensdagmiddag tijdens de openingsuren van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.