Buurtbrink.nl

Inloggen of inschrijven

Volop pret tijdens de Kinderboekenweek

De bibliotheken in de Gemeente Tynaarlo hebben een geslaagde Kinderboekenweek beleefd.
Het motto van de Kinderboekenweek was dit dit jaar Reis mee!, in de bibliotheken staan voertuigen centraal. In de bibliotheken Zuidlaren, Eelde en Vries werden verschillende activiteiten rondom het thema georganiseerd. De aftrap vond woensdag 2 oktober plaats in Bibliotheek Zuidlaren. Hoogtepunt was de workshop banden plakken die werd georganiseerd in samenwerking met
Fietsenmakerij Werkplein Dennenoord en het Repair Café. Kinderen mochten zelf een gaatje in de band prikken en leerden deze zelf weer te plakken.

Ook in Bibliotheek Eelde was het een feestje rondom de Kinderboekenweek. Een échte Qbuzz kwam langs. De buschauffeuse vertelde over het werken in de bus, er werd gezongen en kinderboekenschrijver David Vlietstra las voor uit eigen werk.  Ook kon je in de bibliotheek meedoen aan verschillende activiteiten zoals het versieren van een reistasje en een rijdend voertuig maken. Vertier alom!

Zaterdag 12 oktober stonden ook in Zuidlaren weer activiteiten gepland, maar wegens omstandigheden zijn deze geannuleerd. Het rijdend voertuigje zal later dit jaar alsnog georganiseerd worden.

Via deze weg willen wij nogmaals de medewerkers en vrijwilligers van Fietsenmakerij Werkplein Dennenoord, het Repair Café, Qbuzz en David Vlietstra hartelijk danken voor de samenwerking en een geslaagde Kinderboekenweek.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.